Nieuws

Zaterdag 12 mei 2017:

Testdag voor electrische fietsen! 

 En er is nog veel meer te doen:

 

Onze collega Martin Jentink is in de finale op een geweldige tweede plaats geeindigd. Een fantastische prestatie!

Bij de finale van de vakwedstrijd Skill Heroes 2016 in Amsterdam RAI is Damon Bosman als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Fietstechicus. Martin Jentink eindigde op zeer geringe afstand op de tweede plaats. 

Damon Bosman beste in categorie Fietstechnicus
Foto: De finalisten (v.l.n.r.): Damon Bosman, Glenn Zuidgeest en Martin Jentink. Foto NieuwsFiets

Skill Heroes is een vakwedstrijd van allerlei uiteenlopende ambachten, waaronder Mobiliteit en Transport, dat de categorieën Fietstechnicus en Motorfietstechnicus kent. Deze wedstrijden zijn een initiatief van de stichting Skills Netherlands. Sinds 2002 zetten zij zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. In hun doel om jongeren te inspireren staan vakwedstrijden centraal. Deze worden in samenwerking met hun partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. Skills Heroes is de vakwedstrijd voor mbo-ers.

Aan elkaar gewaagd

De wedstrijd in de categorie Fietstechnicus werd georganiseerd in nauwe samenwerking met het Rijn-IJssel College in Arnhem en Specialized. Op een aantal mbo-scholen waar fietstechniek gedoceerd wordt, hebben de voorrondes plaatsgevonden. De finale was van 16-19 maart 2016 in Amsterdam RAI. De finalisten waren Glenn Zuidgeest (school: Koning Willem 1 Collega, werk: Jarno Bakker Bikes in Liessel), Damon Bosman (school: Deltion College, werk: Van der Veen Tweewielers in Balkbrug) en Martin Jentink (school: Rijn IJssel, werk: Rijwielhandel Frazer in Ulft).
Gerrit Klijnhout, docent Fietstechniek op het Rijn-IJssel College was de Workshop Manager voor fietstechniek bij Skills Heroes. “Ik heb de opdrachten voor de finale verzonnen en alles gecoördineerd. Het waren beste pittige opdrachten, waarbij de leerlingen aan mountainbikes moesten sleutelen. De finalisten waren aan elkaar gewaagd, want in de einduitslag zaten ze erg dicht bij elkaar.”

 

Ook namens je collega's van Rijwielhandel Frazer: Van Harte GEFELICTIEERD!

 
Het nieuwe fietsplan

Een fiets van de zaak kan nog steeds! Ook na het afschaffen van de ‘Fiets van de zaak-regeling’ hebben werkgevers nog allerlei mogelijkheden om fietsen naar het werk financieel aantrekkelijk te maken. Jouw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer, belastingvrij!. En hij mag ook een renteloze lening geven voor de aanschaf van een fiets. Als je de kilometervergoeding vervolgens gebruikt voor het aflossen van je lening, heb je die nieuwe fiets zo afgelost!

Heel veel werkgevers weten niet dat dit nog steeds kan. Daar brengen we met Het Nieuwe Fietsplan verandering in! Dus ben je enthousiast, bereken dan hieronder je terugverdientijd voor jouw fiets en vertel het je baas! Dan fiets jij straks fit en vrolijk naar je werk. Net als Piet Pelle.

 


Martin Jentink, onze collega, doet mee met de Skills Heroes voor de fietstechniek! Wilt u ook weten wat dit inhoudt? Kijk dan snel naar deze video en hoor van Martin Jentink zelf wat het inhoudt!
--
Martin is door naar de volgende ronde maar Wordt Martin de beste Fietstechnicus van Nederland?
Volg ons en blijf op het hoogte!


 

De winter is nog niet voorbij.. Maar gaat komen! Nu veel VOORDEEL op AGU kleding!

Profiteer nu van de scherpe AANBIEDING!


 


Er komt steeds meer keuze in de mogelijkheden voor een electrische fiets. Bijvoorbeeld voor de plek van de motor. Moet hij voor, midden of achter in de fiets? Met dit filmpje van Gazelle heeft u alvast een beetje extra informatie om de keuze makkelijker te maken. Wilt u nog beter kunnen kiezen? Kom angs bij Rijwielhandel Frazer in Ulft en probeer de verschillende modellen van de verschillende merken. Zo wordt de juist keuze maken wel erg gemakkelijk!